Jump to content

  •  

  • iBotModz CBox


    Photo

    Server Move


    • This topic is locked This topic is locked
    10 replies to this topic

    #1 iBotPeaches

    iBotPeaches

      General Grade 6

    • Owner

    • 6,570 posts
    • Joined: 29-July 07
    • Gender:Male
    • Location:Kansas

    Posted 06 August 2011 - 11:48 PM

    I host more sites than just iBotModz, (none of which have anything to do with gaming).

    I have different alias and the point is that IBM is not the only site on this VPS. Some of my other sites are growing at a faster rate than I expected and are causing load issues on all these sites on this server. I have purchased a higher scale server with another company. This is a true high class VPS, opposed to the oversold crap were on now. I've been working a lot more and now have a bit more money to use for hobbies. This server does cost quite a bit more monthly, but hopefully in the long run some of the other sites I host, will pay for it.

    In case anyone was wondering. IBM brings in 0 revenue. We're strictly just having fun with a small community.

    Q: but peach you have ads wheres teh moniesz?
    A: I get less than a cent a day from ads. I think I'm at like 22 dollars from the past year and a half. There is no revenue there. I might as well remove those annoying things.

    Q: When will this happen?
    A: I am not paying for 2 separate cPanel installs, so I will have to close this VPS down from usage within 3 days of licensing the other server. I'll probably just use it for backups until the server runs out on like Febraury 11, 2012.

    Q: Does this mean more downtime?
    A: I'm not the same idiot that moved servers 2 years ago. I've gotten pretty good at it, and the only downtime will be the time it takes your ISP to update the DNS, and since we use a really low TTL. I expect it to be very fast for everyone. Some of you may be stuck on the old site, which we'll be cleared labeled as the old, as others are redirected to the new one. I will post another news topic when we are on the new server, so look for that.

    Q: Is this even necessary?
    A: no u

    Q: I've been visiting this site for a long time and never posted once or contributed to such a nice community, where can I donate?
    A: Why thank you, you may send donations to my email via paypal (ibotpeaches (at) ibotmodz (dot) net)

    Q: What about the IPB 3.2
    A: Just waiting for updates from the Group Format, Tutorials, Links, and a couple of tiny hooks. So less than 2 weeks.

    #2 Quinn

    Quinn

      Colonel Grade 3

    • Global Mods

    • 2,323 posts
    • Joined: 29-August 07
    • Gender:Male
    • Location:Canada

    Posted 07 August 2011 - 02:29 AM

    cool faq bro :p

    #3 fattwam

    fattwam

      General Grade 2

    • Sub-Admins

    • 3,979 posts
    • Joined: 18-August 07
    • Gender:Male

    Posted 07 August 2011 - 05:09 AM

    Mind revealing server specs and price ?

    #4 gruntmods

    gruntmods

      Commander Grade 2

    • Donors+

    • 1,889 posts
    • Joined: 26-November 08
    • Gender:Male
    • Location:Unknown World

    Posted 07 August 2011 - 07:09 AM

    You should use fatwams VPS. They are pretty awesome.
    What are the other sites?

    #5 iBotPeaches

    iBotPeaches

      General Grade 6

    • Owner

    • 6,570 posts
    • Joined: 29-July 07
    • Gender:Male
    • Location:Kansas

    Posted 07 August 2011 - 07:47 AM

    Mind revealing server specs and price ?

    Intel Xeon L5520

    Thats all they told me. Its a VPS


    @Gruntmods,
    Twam's servers are great, but if anything I'd put just iBotModz on it, but I'd feel bad putting other sites on it.

    Sorry, not telling them.

    #6 fattwam

    fattwam

      General Grade 2

    • Sub-Admins

    • 3,979 posts
    • Joined: 18-August 07
    • Gender:Male

    Posted 07 August 2011 - 08:14 AM

    Just asking price cause im a reseller of a few big companies and if your good at being a sysadmin then could probably get you a good price on un-managed dedi or vps. Or you could host IBM on my server again god knows im not using all the resources.

    Also lol at your personal site using the old index page you made, That was awesome back when you first made it.

    #7 gruntmods

    gruntmods

      Commander Grade 2

    • Donors+

    • 1,889 posts
    • Joined: 26-November 08
    • Gender:Male
    • Location:Unknown World

    Posted 07 August 2011 - 08:18 AM

    Intel Xeon L5520

    Thats all they told me. Its a VPS


    @Gruntmods,
    Twam's servers are great, but if anything I'd put just iBotModz on it, but I'd feel bad putting other sites on it.

    Sorry, not telling them.

    They didn't tell you how much RAM it had?

    And :( I don't see why not.....

    #8 iBotPeaches

    iBotPeaches

      General Grade 6

    • Owner

    • 6,570 posts
    • Joined: 29-July 07
    • Gender:Male
    • Location:Kansas

    Posted 07 August 2011 - 08:20 AM

    Just asking price cause im a reseller of a few big companies and if your good at being a sysadmin then could probably get you a good price on un-managed dedi or vps. Or you could host IBM on my server again god knows im not using all the resources.

    Also lol at your personal site using the old index page you made, That was awesome back when you first made it.


    lol. I was re-using my designs, since the old IBM never really took advantage of it, but hell I'm not even taking advantage of it now. I pay 40/m. for 1GB of guaranteed RAM, 500GB of transfer.


    @Gruntmods,

    The server has 64GB of RAM split among the fellow VPS users.

    #9 fattwam

    fattwam

      General Grade 2

    • Sub-Admins

    • 3,979 posts
    • Joined: 18-August 07
    • Gender:Male

    Posted 07 August 2011 - 08:23 AM

    Any restrictions on CPU or Disk Space ?
    Cause $40 for only 1GB Ram and 500GB Bandwidth is crazy expensive.

    #10 gruntmods

    gruntmods

      Commander Grade 2

    • Donors+

    • 1,889 posts
    • Joined: 26-November 08
    • Gender:Male
    • Location:Unknown World

    Posted 07 August 2011 - 07:33 PM

    lol. I was re-using my designs, since the old IBM never really took advantage of it, but hell I'm not even taking advantage of it now. I pay 40/m. for 1GB of guaranteed RAM, 500GB of transfer.


    @Gruntmods,

    The server has 64GB of RAM split among the fellow VPS users.

    You should have a certain amount allocated for yourself.

    #11 iBotPeaches

    iBotPeaches

      General Grade 6

    • Owner

    • 6,570 posts
    • Joined: 29-July 07
    • Gender:Male
    • Location:Kansas

    Posted 07 August 2011 - 07:35 PM

    I get 1GB of that guaranteed, then the burstable is equal to some formula depending on load times.




    0 user(s) are reading this topic

    0 members, 0 guests, 0 anonymous users