Jump to content

  •  

  • iBotModz CBox


    Photo
    - - - - -

    Games crash to desktop randomly


    • Please log in to reply
    15 replies to this topic

    #1 Randomrocket

    Randomrocket

      Gunnery Sergeant Grade 2

    • VIP

    • 796 posts
    • Joined: 29-January 09
    • Gender:Male
    • Location:Texas

    Posted 28 June 2011 - 04:55 PM

    Hey guys, Ive looked all over and gotten very random answers to this question. I thought Id throw it here and see what you guys think.

    Whenever I play a game like Left 4 Dead, Portal 2, etc, the game will randomly crash to the desktop. No error message, nothin...

    And it's completely random too. After 10 seconds of the game just loading the menu, or in the middle an intense fight after 3 hours of play. Ive tried adjusting the game settings to the lowest possible to see if that would help, but it still doesn't...

    Ive tried watching Task Manager to see if it peaks on RAM or CPU and it doesn't. I have tried watching temperature yet tho...

    Other sites tell me to check my drivers and I updated them yesterday to see if that would help and it didn't change anything...

    Any Help here would be awesome :)

    #2 Slidell

    Slidell

      IBM Life Support

    • VIP

    • 2,863 posts
    • Joined: 18-July 08
    • Gender:Male
    • Location:New Orleans

    Posted 28 June 2011 - 05:24 PM

    That is very weird. I doubt it's the temperature if it happens when you boot. Have whacked it on the side a few times?

    #3 Randomrocket

    Randomrocket

      Gunnery Sergeant Grade 2

    • VIP

    • 796 posts
    • Joined: 29-January 09
    • Gender:Male
    • Location:Texas

    Posted 28 June 2011 - 05:33 PM

    Have whacked it on the side a few times?

    beaten it like a black woman and still nothin...

    #4 Slidell

    Slidell

      IBM Life Support

    • VIP

    • 2,863 posts
    • Joined: 18-July 08
    • Gender:Male
    • Location:New Orleans

    Posted 28 June 2011 - 05:44 PM

    beaten it like a black woman and still nothin...


    Beat it like you would beat a black woman? Or like a black woman would? Clarification is necessary.

    #5 Randomrocket

    Randomrocket

      Gunnery Sergeant Grade 2

    • VIP

    • 796 posts
    • Joined: 29-January 09
    • Gender:Male
    • Location:Texas

    Posted 28 June 2011 - 05:59 PM

    Beat it like you would beat a black woman? Or like a black woman would? Clarification is necessary.

    Beat it like you would beat a black woman. lol ;)

    #6 REDSTAR 105

    REDSTAR 105

      Insert Custom Title Here.

    • Donors+

    • 775 posts
    • Joined: 16-April 08
    • Gender:Male
    • Location:You know... over there.

    Posted 28 June 2011 - 06:14 PM

    MAYBE ITS A VIRUS D: thats my only thought

    Maybe you got infected with a RAT and they're closing out of your game for teh lulz :)

    #7 Randomrocket

    Randomrocket

      Gunnery Sergeant Grade 2

    • VIP

    • 796 posts
    • Joined: 29-January 09
    • Gender:Male
    • Location:Texas

    Posted 28 June 2011 - 08:06 PM

    MAYBE ITS A VIRUS D: thats my only thought

    Maybe you got infected with a RAT and they're closing out of your game for teh lulz :)

    nah. I bet Quinn or Matty0 would probably have some advice on this though... They're always helpful

    #8 Quinn

    Quinn

      Colonel Grade 3

    • Global Mods

    • 2,323 posts
    • Joined: 29-August 07
    • Gender:Male
    • Location:Canada

    Posted 28 June 2011 - 08:35 PM

    Are you using steam? Then try re-installing it, see if it helps.
    Otherwise, check your power supply.

    #9 Randomrocket

    Randomrocket

      Gunnery Sergeant Grade 2

    • VIP

    • 796 posts
    • Joined: 29-January 09
    • Gender:Male
    • Location:Texas

    Posted 28 June 2011 - 08:37 PM

    Are you using steam? Then try re-installing it, see if it helps.
    Otherwise, check your power supply.

    these are the none steam version. I don't have steam. Im running a 750w Antec psu how could I check to see if its working well?

    #10 Quinn

    Quinn

      Colonel Grade 3

    • Global Mods

    • 2,323 posts
    • Joined: 29-August 07
    • Gender:Male
    • Location:Canada

    Posted 28 June 2011 - 08:49 PM

    these are the none steam version. I don't have steam. Im running a 750w Antec psu how could I check to see if its working well?


    list off your components.

    #11 Randomrocket

    Randomrocket

      Gunnery Sergeant Grade 2

    • VIP

    • 796 posts
    • Joined: 29-January 09
    • Gender:Male
    • Location:Texas

    Posted 28 June 2011 - 08:56 PM

    list off your components.

    AMD Phenom II x4 945
    ASUS M4A785TD-V EVO AM3 AMD 785G HDMI ATX AMD mobo
    Radeon HD 4870
    WD Caviar Green 2TB hdd
    Seagate 750 GB hdd
    basic memory card reader
    netgear wireless internet card (the driver doesnt work with windows 7 so it's useless. **** netgear and their false advertising)
    Samsung 22x DVD writer
    Crucial 4 GB DDR3 1333 (PC3 10600) RAM
    2 extra fans

    #12 Quinn

    Quinn

      Colonel Grade 3

    • Global Mods

    • 2,323 posts
    • Joined: 29-August 07
    • Gender:Male
    • Location:Canada

    Posted 29 June 2011 - 08:14 AM

    AMD Phenom II x4 945
    ASUS M4A785TD-V EVO AM3 AMD 785G HDMI ATX AMD mobo
    Radeon HD 4870
    WD Caviar Green 2TB hdd
    Seagate 750 GB hdd
    basic memory card reader
    netgear wireless internet card (the driver doesnt work with windows 7 so it's useless. **** netgear and their false advertising)
    Samsung 22x DVD writer
    Crucial 4 GB DDR3 1333 (PC3 10600) RAM
    2 extra fans


    1. Run Prime95 on your system (CPU stability test)
    2. Run Memtest86 on your system (RAM stability test)
    3. Run Furmark (or other GPU stress test)
    if Prime95 makes your system crash, or get a BSOD, then your CPU is unstable. Check the voltages and everything in your motherboard. Make sure there is no "auto-overclock" "feature"
    Even if Prime95 fails, run Memtest86. It will take quite a few hours to complete so set aside a day for it.
    Then Furmark. I doubt this is the issue, but just in case, run it.
    Good luck :)

    #13 Randomrocket

    Randomrocket

      Gunnery Sergeant Grade 2

    • VIP

    • 796 posts
    • Joined: 29-January 09
    • Gender:Male
    • Location:Texas

    Posted 29 June 2011 - 10:52 AM

    now its been 4 hours.... how long does this thing run?

    Edited by Randomrocket, 29 June 2011 - 01:02 PM.


    #14 Quinn

    Quinn

      Colonel Grade 3

    • Global Mods

    • 2,323 posts
    • Joined: 29-August 07
    • Gender:Male
    • Location:Canada

    Posted 29 June 2011 - 01:39 PM

    now its been 4 hours.... how long does this thing run?


    quite a while. Sometimes 8-10 hours. Just let it work

    #15 gruntmods

    gruntmods

      Commander Grade 2

    • Donors+

    • 1,889 posts
    • Joined: 26-November 08
    • Gender:Male
    • Location:Unknown World

    Posted 29 June 2011 - 10:46 PM

    these are the none steam version. I don't have steam. Im running a 750w Antec psu how could I check to see if its working well?

    So its pirated then ;)

    #16 Randomrocket

    Randomrocket

      Gunnery Sergeant Grade 2

    • VIP

    • 796 posts
    • Joined: 29-January 09
    • Gender:Male
    • Location:Texas

    Posted 01 July 2011 - 10:47 PM

    quite a while. Sometimes 8-10 hours. Just let it work

    so its been 12 hours now and its still running.... I gotta stop it cuz I need to sleep and my pc glows pretty bright.
    Wish it had a progress bar or something to see how far it is, but dang it sure is testing it.

    Thoughts?

    So its pirated then ;)

    well duh :p




    0 user(s) are reading this topic

    0 members, 0 guests, 0 anonymous users